ADSL Abonnement:


Ik heb vaste telefonie van KPN, kan ik dan toch ADSL bestellen?

Helaas kunnen wij geen nieuwe verbindingen meer bestellen, op basis van linesharing. Nieuwe verbindingen zijn nu standaard "dedicated DSL" waarbij ook de non-linesharing toeslag van toepassing is.

Ik heb DDS ADSL, maar wil mijn vaste telefonie opzeggen.
Dit kan je doen en heeft geen effect op je ADSL verbinding. Wel is het dan zo dat je verbinding "non-linesharing"wordt, en dat wij de "huur" van je koperverbinding moeten gaan betalen aan KPN. Dit rekenen we dan door op je maandfactuur. (9 euro per maand inc. BTW)


Ik wil overstappen naar DDS ADSL, hoe werkt dit?

Heb je nu Internet toegang via een andere provider dan is het heel gemakkelijk om over te stappen naar DDS ADSL, zonder dat je verbinding er uit komt te liggen. Vink in het bestelproces aan dat het een ADSL verhuizing betreft (verandering van provider). Je moet overigens nog wel even aan je huidige provider doorgeven dat je overstapt naar een andere ADSL aanbieder.


Hoe lang duurt het contract?

Je gaat voor 1 jaar een contract aan. Daarna is ADSL elk moment opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen..


Algemeen:

Heb ik een datalimiet?
Het gebruik van DDS internet toegang valt onder een z.g. fair-use policy. Fair use policy houdt in dat er geen vaste limiet is gesteld op de hoeveelheid data die mag worden verstuurd en ontvangen. DDS kan echter wel ingrijpen indien dit nodig is. Het verbruik moet dan overigens wel heel extreem zijn, en we zullen altijd even contact met je opnemen.

Kan ik mijn e-mail adres(sen) behouden?
Natuurlijk, je kunt er eventueel bij DDS een basispakket bij afnemen of een ander e-mail adres bij elke andere ISP behouden. We kunnen overigens ook domeinen voor je hosten

Krijg ik ook een DDS basispakket (e-mail adres) bij mijn DDS ADSL of Glasvezel abonnement?
Nee. Je kunt echter wel tegelijk met het aanmelden voor een ADSL of glasvezel pakket een DDS basispakket bestellen. Deze 2 producten worden apart van elkaar gefactureerd.

Moet ik naast mijn internet abonnement ook een DDS basispakket afnemen?
Nee hoor! DDS biedt deze diensten volledig gescheiden van elkaar aan. Het basispakket is dus optioneel.

Kan ik mijn pakket later nog 'upgraden' of 'downgraden' ?
Ja dit kan. Upgraden is gratis, maar voor downgraden van ADSL worden wel eenmalige kosten in rekening gebracht. Stuur een mailtje naar dds-sales@dds.nl als je wilt down of upgraden, of bel ons even.
    

Wat is de levertijd van DDS ADSL?

DDS Gaat uit van een levertijd van gemiddeld 10 werkdagen na de ontvangst van de machtiging. Deze levertijd is afhankelijk van een aantal externe factoren, zoals bijvoorbeeld de snelheid waarmee we de order kunnen verwerken.


Welke modems leveren jullie?

 

 • ADSL & VDSL modem: 4 poorts & WiFi: KPN Experia Box.


Hoe stel ik mijn computer in?

Bij het doe het zelf pakket is een uitvoerige handleiding meegeleverd. Hierin word uitgelegd wordt hoe je alles moet aansluiten en instellen. Mocht je hier niet uitkomen kun je contact opnemen met DDS. Het modem is voorgeconfigureerd, en op je computer zijn doorgaans geen extra instellingen nodig. (je LAN werkt werkt via dhcp op het modem)


Kan ik hulp aan huis krijgen bij de installatie?

Wij hebben geen eigen monteurs dienst, Bij dedicated lijnen (non-linesharing, standaard tegenwoordig) wordt wel standaard een KPN monteur gestuurd om de lijn te testen en te labelen. Het verdere aansluiten dien je wel zelf te doen.


Ik heb al een ADSL modem, kan ik die gebruiken?

We kunnen helaas geen zeer uitgebreide support geven op andere modems dan die worden meegeleverd bij het pakket. Daarom raden we je aan om ook een nieuw modem bij je bestelling op te nemen. Dit is echter niet verplicht. Je hebt een vrije modem keuze. Wil je je huidige modem gebruiken? Dan zijn dit de instellingen die je nodig hebt.


Als je een configuratie wizzard draait, kun je meestal uit de lijst met providers KPN kiezen.


Voor ADSL4 tot ADSL20 abonnementen (ADSL2+):

 •     Internet PPPoA via ATM PVC 8/48 vcmux. 
 •     PPP authenticatie PAP en gebruikers naam en wachtwoord moeten ingevuld zijn. (een waarde is belangrijk, bijvoorbeeld internet/internet).
 •     Maximale pakket grote (MTU) 1500 bytes.
 •     IPv4 adres + DNS servers via PPP sessie automatisch verkrijgen
 •     IPv6 adres reeks + DNS servers (IPv6) via DHCPv6-PD verzoek (in PPP). Een adres gebruiken uit reeks voor router. 


Voor ADSL50 en ADSL80 abonnementen (VDSL):

 

 •     PPPoE via VLAN 6 (802.1q). 
 •     PPPoE authenticatie PAP met een gebruikersnaam en wachtwoord (bijv internet / internet). 
 •     Maximale pakket grote (mtu) 1500 bytes (rfc4638)  
 •     IPv4 adres + DNS servers via PPPoE verkrijgen  
 •     IPv6 adres reeks + DNS servers (IPv6) via DHCPv6-PD verzoek (in PPPoE). Een adres gebruiken uit reeks voor router. 
 •     De chipset in het modem moet de vectoring standaard ondersteunen. ADSL2+ modems (en splitters) werken dus niet op een VDSL lijn.


smtp relaying kan via: smtp.dds.nl


DDS kan niet garanderen dat je verbinding ook werkt met andere modems dan de modems die we leveren.


Ik wil de kabels van het ADSL-modem verlengen.

Als je dit wilt doen kun je het beste de ethernet kabel tussen modem en computer verlengen en het modem toch zo dicht mogelijk bij het ISRA punt laten staan. Als je de kabels tussen ISRA punt, splitter en modem langer maakt, zal er namelijk verlies van signaal optreden. Hou deze kabels (rj 11 telefoon) dus zo kort mogelijk!


De ethernet kabels (UTP, van modem naar computer) kunnen tot 100 Meter max lang zijn, indien van goede kwaliteit. Wil je niet meerdere ethernet kabels door je huis aan leggen kan je bijvoorbeeld een enkele kabel leggen vanaf het modem bij het isra punt naar de ruimte/etage waar de computers hebt staan en daar een switch aansluiten voor verdere verdeling.


Mag ik apparatuur voor de ADSL splitter aansluiten? (bij linesharing verbindingen)

Je mag beslist geen apparatuur voor de ADSL splitter aansluiten. Als je apparatuur voor de ADSL splitter plaatst, gaat de snelheid van de ADSL verbinding verloren, of valt je verbinding helemaal weg.


Ik ga verhuizen, wat nu?

Zie deze pagina over het verhuizen van je internet verbinding.