Inkomende mail: POP3 of IMAP gebruiken?
Voor de inkomende mail kan je kiezen tussen het POP3 of IMAP protocol. Met POP3 download je alleen alle e-mail in de INBOX,, naar je eigen mail programma op je computer.

Met IMAP blijft e-mail bij ons op de servers staan. Hiervoor heb je 10 Gigabyte opslag beschikbaar, dus ruimte op de servers zou geen probleem moeten zijn!

Indien je je e-mail op meerdere apparaten wilt gebruiken? Of op je mobiel? Dan raden we je aan, om in al je e-mail programma's IMAP in te stellen! Zodat je overal dezelfde mailbox inhoud ziet! POP en IMAP door elkaar heen gebruiken op meerdere apparaten, kan "verloren" mail veroorzaken!

IMAP Instellingen:
Inkomende mail server voor IMAP: imap.dds.nl
SSL: AAN
Poort: 993
Gebruikersnaam: wat voor je @dds.nl mailbox adres staat.
Wachtwoord: bekend bij je.

POP3 Instellingen
Inkomende mail server voor POP3: pop.dds.nl
SSL: AAN
Poort: 995
Gebruikersnaam: wat voor je @dds.nl mailbox adres staat.
Wachtwoord: bekend bij je.

Uitgaande mail (SMTP) instellingen:
Uitgaande mail server: smtp.dds.nl
SSL: AAN
Poort: 465
Authenticatie AAN: Zelfde login gegevens als voor de inkomende mailserver.

Welk mail programma werkt het beste met de DDS e-mail dienst?

Wij raden aan om: Mozilla Thunderbird te gebruiken. Een goed alternatief voor outlook/windows mail is het gratis e-mail programma Mozilla Thunderbird. Dit is de mail-client van het mozilla project (bekend van de Firefox browser) en lijkt qua interface en werking veel op outlook.

Thunderbird is gratis beschikbaar voor Windows, MAC en Linux.

Uitleg Thunderbird - Windows | Uitleg Thunderbird - Mac OS-X

Of gebruik gewoon onze webmail, deze werkt altijd en hoef je niets voor in te stellen!